Felhívás

Középkorral foglalkozó doktoranduszok konferenciája

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történelemtudományok Doktori Iskola Középkori Magyar Történeti, Történelem Segédtudományai és Középkori és Kora Újkori Egyetemes Történeti Doktori Programja 2023. június 1–2-án konferenciát szervez a középkorral foglalkozó doktoranduszok és doktorjelöltek számára. A hazai felsőoktatási intézmények mellett a szervezők örömmel várják a határon túli és külföldi egyetemek középkorral foglalkozó PhD-hallgatóit is magyar vagy angol nyelvű előadásokkal a középkori Európa és Magyarország középkori történetéről, művészetéről, anyagi és szellemi kultúrájáról. A konferencia 20 perces előadási lehetőséget biztosít, amit 10 perces vita követ.

Kérjük, hogy az érdeklődők az előadási szándékukat 2023. február 17-ig jelezzék a tervezett előadás címével, egyetemük és témavezetőjük nevének megadásával, valamint egy legfeljebb 200 szavas, magyar vagy angol nyelvű összefoglaló elküldésével az eltephdkonf.kozepkor@gmail.com e-mail címre. Kérjük, a nem budapesti jelentkezők azt is jelezzék levelükben, ha az utazási, illetve szállásköltségekhez támogatást szeretnének kérni. A konferencia szervezői a beküldött összefoglalók figyelembevételével hívják meg a konferencia előadóit, amelyről az érintettek legkésőbb 2023. március 10-ig kapnak értesítést.

A korábbi évek gyakorlatát követve a szervezők a konferencián elhangzó előadások publikálását tervezik a Micae Mediaevales sorozat soron következő kötetében.

A konferencia honlapja: http://kozepkorkonferencia.elte.hu/

A konferencia Facebook-oldala: https://www.facebook.com/eltedoktkonf/

A konferencia szervezői: Varga Virág, Hunyadi Sándor, Vas Máté

A Programbizottság tagjai: Körmendi Tamás, Novák Veronika, Dreska Gábor